Wie ben ik

Gastouder Norma

Mijn naam is Norma, ik ben moeder van inmiddels 2 volwassen zonen.

Ik ben een vrolijk, opgewekt persoon, gastvrij en sta positief in het leven. Ik houd van uitdagingen.

Mijn hobby's zijn: koken, muziek en sport. Ik heb ruim 15 jaar ervaring in het verzorgen en begeleiden van kinderen in de leeftijd van 0 tot 18 jaar.

 Bij de Thuiszorg: Ambulante hulpverlening, kinderen met een handicap, en ervaring in het begeleiden van kinderen met verschillende vormen van autisme.

Ik heb 4 jaar op een groot kinderdagverblijf gewerkt, met een eigen peutergroep (0-4 jaar).

In Amsterdam had ik een zelfstandige sportstudio waar ik jeugdige & volwassenen sportbegeleiding gaf.

Waarom ik het werk als gastouder leuk vind, geen dag is hetzelfde en elke dag is weer een nieuwe uitdaging. Kinderen hebben een beeldige fantasie soms met humor en zodra ze beginnen te praten, dat maakt het werk nog leuker. Het mooiste is te zien hoe het gastkindje vanaf baby tot peuter zich ontwikkeld, mij herkent en zich ook laat troosten door mij. Ze komen ook spontaan voor een knuffel en dat ontroert mij. Geeft aan dat zij zich veilig voelen & dat schept een band.

Opleiding: MAVO-4/Sportinstructeur/Sociaal Pedagoog niveau-4/Acute zorg verlenen kind/Peuterleidster/Certificaat creativiteit.

Mijn visie

en werkwijze

Elk kind is een uniek wezen, dat zich in eigen tempo en daarbij behorende karakter moet kunnen en mogen ontwikkelen. Ik draag bij aan de ontwikkeling en welbevinden van het gastkind. Voor mij is van belang dat het gastkind zich veilig en vertrouwd voelt, met plezier kan spelen en zich kan ontwikkelen.

Ik troost het kind als het verdrietig is of als hij/zij pijn heeft. Aandacht en respect is vanzelfsprekend. Ik bied als gastouder een omgeving waarin het gastkind kan opgroeien tot een evenwichtig zelfstandig kind met respect voor anderen en zichzelf. Ik als gastouder draag deze visie uit naar ouders & verzorgers.

-  Respect voor elkaars waarden en normen.

Mijn werkwijze:

Ik werk volgens het pedagogische beleidsplan van www.velizo.nl Als ouders naar deze site gaan is er inzage in het pedagogisch beleidsplan.

Stimuleren zelfredzaamheid:

Gastouder Norma stimuleert de kinderen in hun zelfredzaamheid. Ze leren voor zichzelf op te komen en zelf eerst conflicten op te lossen. Pesten, slaan, schoppen, bijten, speelgoed afpakken wordt streng op gelet want dat mag absoluut niet op de opvang Altijd ruzietjes goed maken en leren sorry te zeggen tegen elkaar, want troosten hoort daar ook bij.

Wat wij leren , lief zijn voor elkaar,samen delen,samen spelen,kleine ruzietjes zelf oplossen en het altijd weer goedmaken met elkaar. Het speelgoed is afgestemd op alle leeftijden&zowel binnen als buiten is er voldoende speelruimte.