Ons dagritme ziet er als volgt uit

7:00-9:00 kinderen worden gebracht (m.u.v. flexcontract)

10:00 Fruit/drinken, daarna verschonen

10:30 De kinderen die nog slapengaan naar bed (uitzondering baby). Met de grotere kinderen wordt samen een activiteit uitgezocht of vrijspelen.

11:30 Samen opruimen, grotere kinderen toiletbezoek en allemaal handen wassen         

12:00-13:00 Lunch. (Na de lunch verschonen)

13:00 en 15:00 rusten.

15:30 verschonen. Kinderen krijgen een tussendoortje en iets te drinken daarna samen een activiteit doen, lezen, puzzelen, of tellen en het alfabet de letters spelenderwijs leren.

17:00 Cool down. Extra drinken, stukje fruit of een crackertje kinderen worden opgehaald.

Tussen de middagrust van de allerkleinsten mogen de oudere kinderen vrijspelen op de binnenspeelplaats (als het weer het toelaat) dat meteen grenst aan de speelruimte binnen, ik heb dan overzicht en zit altijd op een stoeltje tussen de 2 ruimten. Baby’s hebben hun eigen ritme

 

Snoepbeleid:

Ik hanteer een gepast snoepbeleid, omdat ik van mening ben dat kinderen meer baat hebben bij een gezond ontbijt, lunch, warme maaltijd, i.p.v. snoep, koek of suikerhoudende drankjes. Alleen bij een bijzonder gelegenheid (verjaardag, geboorte broer of zus, afscheid) mag er snoep gebracht en genuttigd worden op de gastouderopvang.

Ik zal daarom dan ook geen onderscheid maken tussen de kinderen. Voor mij zijn alle kinderen gelijk, bijzonder en even lief.

Spelen/activiteiten.

Elke dag wordt er minimaal 1 uur buiten gespeeld. Als het weer het niet toe laat spelen de kinderen binnen. Ze mogen zelf bepalen wat ze willen doen. Samen spelen of samen knutselen.

Ik ben ook van mening dat het gastkind de ruimte moet kunnen krijgen alleen of samen te spelen zonder inmenging van mij als gastouder. Daarmee ontwikkeld het gastkind zijn/haar eigen creativiteit/fantasie in het spel en leert ook de aspecten van sociaalvaardig zijn. Samen spelen samen delen en kleine conflicten eerst zelf op te lossen.